Stefani Pavlica Srebačić

Stefani Pavlica Srebačić, direktorica i vlasnica tvrtke Memorabilia, dipl. novinarka s iskustvom rada u struci te  specijalistica digitalnog marketinga.

U životu su dva izbora jako važna: posao koji radite i partner s kojim živite. Oba  mogu biti izvor velike sreće, ali i nesreće. Naravno, svakodnevica nije uvijek popraćena vatrometom sreće već se dani nižu jedan za drugim. Donose razne trenutke, uspone i padove, nudeći nam svaki dan prigodu da napravimo nešto korisno, da učimo i da se izgrađujemo kao stručnjaci u svom poslu, i ono još važnije: kao osobe. 

Rođena sam 1976. godine u Osijeku iz kojeg smo se odselili dok sam još bila djevojčica. Nakon završene opće gimnazije “Ivan Švear” Ivanić grad 1994. godine, upisala sam Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, smjer novinarstvo. Nakon završetka fakulteta, odlučila sam da je Zagreb moj dragi dom u kojem živim i danas sa suprugom i dvije kćeri. Godine 2007. osnovala sam tvrtku Memorabilia d.o.o. 

Kao djevojčicu, jako me je zanimalo sve što je kreativno i maštala sam da ću postati modni dizajner! No kako sam bila najbolja učenica u razredu u osnovnoj školi, kao i u gimnazij,i te među najboljim studentima, držala sam u rukama i karte “obrazovanja”. Kako spojiti to dvoje? 

Shvatila sam da su crtanje, pisanje, vizualno kreiranje i marketinške ideje samo načini da osoba učini vidljivom tu svoju ideju koju nosi, tu svoju kreativnost.  

Prvo me je snažno privukla moja struka, od radija preko tiska, no i razočarala koliko je nestabilna u smislu plaćanja i stalnosti projekata. Odlično je to što sam rano krenula s radom (oko 17-te godine života) pa ne čudi da sam već u 26. godini ostvarila svoju želju uređenja lifestyle magazina!

Moja ljubav prema kreaciji, prema dizajnu došla je do izražaja pojavom digitalnog marketinga.

Osoba koja vam vodi društvene mreže treba poznavati i grafički dizajn kako bi složila vizuale za objave i oglase.  Produkcija na dnevnoj bazi je ogromna, a alati za dizajn koji nam stoje na raspolaganju su odlični.  Kao urednica sam jako usko surađivala s grafičkim dizajnerima, sjedila nekad i satima pored njih dok smo nešto prelamali tako da… upila sam puno toga. Ne čudi da sam osjetila velike mogućnosti ispaljivanja kreativnosti baš na području društvenih mreža. Godinama osobno vodim najmanje oko 6 Facebook stranica uz pripadajuće Instagram profile, a najviše u isto vrijeme je bilo čak njih 20! 

Spoj mojih znanja i vještina, ali i suradnja s mojim kolegama, vanjskim suradnicima, omogućuju mi da radim ono što volim i to u korist malih i srednjih poduzetnika.

Oglašavanje ne društvenim mrežama, pisanje članaka za portale ili web stranicu, uređenje i grafičko oblikovanje brošura, izrada web stranica niz je poslova koje sam ili vodila kao ključna osoba u projektu ili sama radila. 

Kako je rekla moja draga klijentica Marija Bitunjac: “Moraš reći ljudima da ćeš im pomoći podići poslovanje na jednu novu razinu, jer to radiš! Ti si nama pomogla napuniti plesne grupe pomoću Facebooka, Instagrama i weba.” 

Smatram se kreativnim i marljivim suradnikom kojem je zadovoljstvo klijenata jako važno. Ponosna sam na svoje višegodišnje suradnje i bogato radno iskustvo, ali i na osobnu energiju koja mi omogućuje da svakom novom projektu pristupim s velikim žarom. Za mene nema “malih” i “velikih” klijenata. 

OBRAZOVANJE: 

 • 1994. g. završila opću gimnazija Ivan Švear, Ivanić Grad 
 • 2000. g. diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu kao redovna studentica
 • 2016. g. završila seminar na Algebri za specijalistu digitalnog marketinga

RADNO ISKUSTVO OD 2007. GODINE DO DANAS, MEMORABILIA D.O.O., ZAGREB

 • osmišljavanje/dogovaranje marketinških akcija i njihove preobrazba u vizualno-tekstualne sadržaje za objave na društvenim mrežama za manje i srednje poduzetnike + oglašavanje
 • izrada mrežnih stranica u CMS sustavima
 • pisanje za web prema SEO-u
 • pisanje promotivnih članaka za objavu na portalima i u tisku
 • pisanje i uređenja teksta uz tuđi ili vlastiti dizajn brošura, letaka te plakata
 • sudjelovanje u projektima: npr. uredničko-grafički poslovi za konferencije radiologa
 • PR za Svjetski kup u preponskom jahanju i Kup nacija, 2008. godina

ISKUSTVO PRIJE 2007. GODINE, NOVINARSKO-UREDNIČKI POSLOVI

 • RADIO MOSLAVINA: počela kao gimnazijalka, kroz 7 godina vodila sam subotnji, autorski talk show TOP SECRET te napravila oko 370 intervjua s poznatim osobama (od 1993. do 2000. g).
 • PLAVI RADIO: urednica informativnog programa (2000.-2001. g.)
 • TISAK: paralelno s radom na radiju, kao studentica, surađivala sam s brojnim mjesečnicima od kojih bih izdvojila: Cosomopolitan, Joy, Tena, Svijet, Tara, Teen, Vikend…
 • Izvršna urednica mjesečnika STIL (2002.- 2003.g), ali i glavna novinarka
 • glavna i izvršna urednica u stručnim izdanjima za graditeljstvo (Masmedia, 2003. godina)
 • glavna i izvršna urednica u glazbenog teen magazina Top of the Pops i urednica knjiga (Egmont, 2003 – 2005. g)
 • urednica knjiga i voditeljica odnosa s javnošću (Inmag, 2005-2007.)

Prema potrebi raznih projekata, Memorabilia d. o. o. surađuje sa stručnim suradnicima (s programerima, grafičkim i web dizajnerima,  prevoditeljima, lektorima, fotografima itd.)

Slobodno me kontaktirajte za suradnju!

Moj CV – pdf.

Facebook

Scroll to top