copywritting by memorabilia

Što je to copywritting i trebate li ga uopće?

Copywritting je… što? Najkraće rečeno, copywritting je poseban, promotivni način pisanja o proizvodima, uslugama i osobama.  No, zapravo je taj pojam dosta širok te ću se stoga fokusirati na to kakav copywriiting biste od nas mogli dobiti – što mi radimo te koliko bi to moglo pomoći vašem poslovanju.

Posao copywrittinga podrazumijeva ne samo vještu uporabu pisane riječi, već svakako poznavanje i marketinga i psihologije i time to postaje vrlo zanimljiv posao.  Svakim novim klijentom doznajemo nešto novo i ulazimo u nove sfere interesa i poslovanja. Kao što je ponekad teško uvidjeti svoje vrline kao osobe, tako nekad ne znamo niti istaknuti svoje kvalitete kao tvrtke. Ono što sami znamo i radimo s lakoćom, čini nam se kao da svi znaju pa često ne vidimo koliko je to za tržište oko nas značajno: ili smo toga svjesni, ali teško pronalazimo riječi kojima bismo to tržištu predočili.  Da biste svoje poslovanje predstavili u najboljem mogućem svjetlu pomaže vam osoba koja se na engleskom naziva copywritter. Rado bih koristila hrvatski pojam, ali nema odgovarajućeg prijevoda – tekstopisac? Ne… više smo od toga!

Vrlo često naša suradnja počinje izradom web ili Facebook stranice

Vjerujem kako je mnogim našim klijentima pao kamen sa srca kad sam rekla: “Ne brinite, ispisat ćemo vam sve tekstove koje trebate za web i Facebook stranicu, ali važno je samo da vi i ja sjednemo na jednu dobru kavu od sat vremena i da mi date natuknice…” U jednom takvom razgovoru ja, ili moje kolege koji rade na projektu, doznamo što nas zanima, ali istraživanje tu ne staje.

Proučavanje tematike, ali i konkurencije

Uvijek nas zanima što na tu temu ima za reći vaša najkvalitetnija konkurencija te kako su se oni predstavili na mediju za kojeg pišemo tekst za vas.  Nikad ne kopiramo – iako sama riječ “copy” u “copywritter” čak i na to podsjeća. Copywritting postaje puno više od samog pisanja, već se stvara cijeli jedan kreativan koncept za vas.

Memorabilia kao tvrtka ima mrežu vanjskih suradnika – jer volimo surađivati sa slobodnim kreativcima koji su dovoljno sposobni da i sami imaju svoja poslovanja – te tako pomažemo i u konkretnom ostvarenju koncepata, od angažiranja fotografa, prevoditelja, dizajnera, tiskara i slično koji nam trebaju za oživljavanje projekata na kojima radimo, no da sada ne širimo temu, vratimo se pisanju.

U slučaju da trebate dobar tekst za web, portale, društvene mreže – tu smo za vas, javite se za ugodan razgovor o suradnji.

Što vam možemo ponuditi?

  • pišemo tekstove za vaše web stranice od predstavljanja proizvoda do dijelova “o nama” i slično.
  • pišemo tekstove za objavu u medijima (tisak & digitalni mediji)
  • SEO optimizacija tekstova za objavu na internetu
  • osmišljavamo i kreativne koncepte prema vašem briefu
  • mogućnost prijevoda na strane jezike (surađujemo s prevoditeljima)

Zovite nas od 9 do 16 h M: 099 550 6586 ili nam se javite putem e-maila stefanisrebacic@gmail.com

Facebook

Scroll to top