Promotivni digitalni paket: Facebook & Instagram već od 600 kuna?

Društvene mreže Facebook, Instagram i What’s up (sve ih drži isti “gazda”) povoljan su i jednostavan alat koji nam pomaže u redovitom podsjećanju klijenata na naše usluge, u prezentaciji noviteta, u izgradnji pozitivnog imagea i gradnji branda.

Bez novčanog uloga u oglašavanje, ove mreže treba više doživjeti kao dobar, ali ne nužno odličan komunikacijski kanal, a želimo li doći o novih klijenata, na raspolaganju su nam razne mogućnosti oglašavanja koje je mudro prepustiti osobama koje taj posao znaju. U suprotnom ćete se začuditi: “Kako je oglas vidjelo 1000 osoba, a nama se nitko nije javio?”

“Teška su vremena, tko bi još plaćao osobu da mu vodi društvene mreže?! Onaj tko želi OPSTATI, uspjeti, izboriti se za više klijenata. Velike tvrtke angažirat će velike agencije, obrtnici, manji i srednji poduzetnici rado će povjerenje dati pojedincima ili manjim tvrtkama, poput naše.

Borba za opstanak – ta riječ odlično opisuje situacije mnogih obrta i tvrtki u Hrvatskoj u 2020. i 2021. godini, a već je vidljivo kako će i ova godina tražiti puno prilagodbe i snalažljivosti kako bismo opstali. Za neke će to značiti više rada, truda i ulaganja u najpovoljniju promidžbu koja postoji: društvene mreže.

Treba li vam osoba za društvene mreže?

Zanimljivo je kako je sve stvar perspektive… U životu je uvijek tako. Kao istinit primjer ću odabrati frizerski salon iz mog kvarta, njihova usluga ravnanja kose keratinom je 700 kuna, radi se, kažu, sat i pol. Vlasnica mi se požalila kako bi voljela privući nove klijente. Savjetovala sam je da promovira salon i tu uslugu putem Facebooka i Instagrama. Kaže, probala je pa joj je Facebook previše naplatio (točno znam što je učinila, kako meni nikad nije ništa naplatio više nego što treba?).

Predložla sam joj poslovnu suradnju za 600 kn + pdv, istakla sam kako će dobiti 4 odlično ispisane ponude/objave, uz vizuale koje tada može slobodno staviti i na svoj web ako želi i slati klijenticama kao newsletter putem e-maila ili kao poruku putem What’s up-a.  Čak sam joj rekla: “Gratis ću vam oglasiti taj keratin…” Naime, volim te moje samoinicijativne “gratise” jer želim ljudima pomoći, kolege kažu da mi je to pogreška, ali bojim se da ću i u 2022. godini griješiti.

Gospođa je zastala, sumnjičavo me pogledala, kao da sam rekla 6 tisuća kuna, zatim je skrenula pogled i zaključila: “Nemam ja za to novaca… Hvala, ali snaći ću se sama.” Često je vidim kako sjedi i čita časopis… Žao mi je samo što joj nisam rekla da mi ipak, kao tvrtka, moramo više sati uložiti za taj novac od onih sati i pol koji ona potroši na tretman keratinom. Nemojte misliti da ne razumijem i ne cijenim rad i frizerskih i kozmetičkih salona! I te kako ih podržavam i s njima osobno odlično surađujem.

Naime, postoje određeni kozmetički i frizerski saloni, naši klijenti, s kojima smo uspješno, zajedničkim snagama podigli razinu poslovanja u 2021. godini. Došli smo do toga da neke usluge ne smijemo više oglašavati jer nema termina u narednih 3 tjedna! Kako to?

Kad jednom naučite svoje klijente da su vam Facebook, Instagram te poslovna komunikacija putem What’s up-a živi te da putem njih mogu saznati vaše novitete, iskoristiti neki popust, pogledati fotografije radova, tada će vas klijenti rado redovito pratiti i ciljano posjetiti u potrazi za novitetima, akcijama, popustima, posebnim ponudama. Pogotovo ako istodobno ne posjedujete aktualnu web stranicu.

Naime, ako imate web stranicu koja ne prati novitete, opet nije dovoljno informativna i aktualna. Srećom, uspješno održavamo i web stranice izrađene u CMS sustavima – nevezeno jesmo li ih mi izrađivali ili neka druga tvrtka.

Kao profesionalnom novinaru, i kao uredniku, važno mi je točnu informaciju na tekstualno i vizualno zanimljiv i privlačan način predočiti klijentima. Ključno je da sam salon ostvari tu uslugu onako kako je opisano i zadrži povjerenje klijenta.

Mali vodič kroz naše cijene 

  • 4 profesionalne objave mjesečno, prosječno 1 na tjedan – Facebook & Instagram, 600 kn + pdv
  • 6 profesionalnih objava mjesečno – Facebook & Instagram, 800 kn + pdv
  • 4 profesionalne objave mjesečno, koje su ujedno i oglasi – Facebook & Instagram, 800 kn + pdv

Podrazumijeva se da na Instagram ide ista objava kao i na Facebook, u slučaju da klijent nema Instagram, cijene su iste. Oglašavanje postojećih objava ili kreiranje oglasnih kampanja, kontrola komentara, odgovaranje na poruke, različite objave na Instagramu od onih na Facebooku, pisanje poruka za slanje What’s up-om i slično – posebno se dogovaraju.

Slobodno nazovite radnim danom, od ponedjeljka do petka od 9 do 16 h za više detalja ili zatražite ponudu putem e-mala. Sigurna sam da će uletjeti i neki “gratis” za vas!

Stefani Pavlica Srebačić, direktorica i vlasnica Memorabilia d.o.o.,
dipl. novinarka i specijalistica digitalnog marketinga

M: 099 550 6586
stefanisrebacic@gmail.com

Facebook

Scroll to top