OD RADIJSKE NOVINARKE DO PRIVATNOG PODUZETNIŠTVA

Mojim napuštanjem uredničkog mjesta u jednoj izdavačkoj kući iz Zagreba krajem 2007. godine, nastaje tvrtka dugog, ali i simboličnog naziva Memorabilia, sa sloganom: Suradnja koja se pamti.

Budući da je riječ o manjoj tvrtki, njezinu srž, njezinu bit činim ja - Stefani Pavlica Srebačić - osoba koja je kao gimnazijalka od 17. godina dobila  sjajnu ponudu:  osmišljavanja, uređenja i vođenja radijske emisije (Radio Ivanić Grad, kasnije sedam godina Radio Moslavina).

Završila sam Fakultet političkih znanosti, Zagreb, smjer: novinarstvo, 2000. godine kao redovan i uspješan student (stipendist), paralelno radeći u struci kao honorarni suradnik (radio, tisak). Naime. uz rad na radiju, pisala sam i za magazine te surađivala s studentskim portalima (tada tek u začetku razvoja).

Vjerojatno zato i ne čudi što sam do 27. godine života imala oko 300 intervjua iza sebe i postala glavna urednica u magazinu.

Zvuči samohvalno, ali recimo da mi je to pomoglo da  danas, u 40-oj godini života (2016.) nemam više takvih težnji - i da se zato mogu posvetiti npr. vođenju nečije Facebook stranice.

Radila sam puno, ostvarila mnoge svoje težnje i krajem 2007. godine odlučila spojiti svoju veliku ljubav prema mojoj obitelji i poslu - na način da sam otvorila ovu tvrtku.

Privatno poduzetništvo mi omogućuje nešto divno:

  • rad s osobama koji traže i cijene kreativnost i posvećenost poslu
  • dinamičnost i različitost posla
  • kreiranje vlastitog radnog i slobodnog vremena
  • odabir projekata na kojima želim raditi
  • suradnja sa zanimljivim i kreativnim suradnicima
  • mogućnost usavršavanja

 

RAD NA SEBI - U SVAKOM SMISLU - NEMA KRAJA

Moja filozofija je da u životu trebaš raditi ono što voliš i znaš - i nikad se ne smiješ prestati usavršavati. 

Iz tih pobuda, početkom 2016. godine upisala sam seminar za specijalistu internet marketinga u Algebri, u trajanju 160 sati, kroz šest modula i položila ispit odmah po završetku predavanja predajući i seminarski rad (web stranica). I je li vrijedilo? Svako školovanje vrijedi - ako učimo!

Neke dijelove svog znanja sam, jasno, nadogradila, a za neke stvari sam shvatila kako to već odavno radim kako treba, ali toga nisam bila toliko svjesna. Jasno, otkrili smo i mnoga područja koja bi tek trebalo istražiti, ipak je to samo seminar, nije višegodišnje školovanje.

 

MEMORABILIA OKUPLJA I TIM STRUČNIH SURADNIKA

Osobno se smatram jako sretnom osobom jer sam od svoje velike ljubavi (kreativnog pisanja) napravila svoj poziv. No, s godinama sam shvatila da je pisana riječ samo jedna od načina kroz koji mogu pokazati svoju kreativnost tako da sam svoj osjećaj za kompoziciju, za lijepo, skladno, vizualno privlačno počela pokazivati i kroz izradu web-stranica, promidžbenih materijala, grafičkih uradaka i sl. Neke poslove radim sama, dok neke većinom koordiniram kao voditelj projekta i surađujem s programerima i dizajnerima (prevoditeljima, lektorima i sl).

Dizajn vizuala potrebnih za održavanje društvenih mreža i održavanja web stranica, s velikim zadovoljstvo radim  sama, i smatram to nekom vrstom dodatne vrijednosti koje nudim klijentima. Vizuali (spoj zakupljene fotografije, loga, teksta koji sam osmislila) su nešto što - primjećujem - uistinu čini razliku kad vam npr. Facebook vodi netko na profesionalan način. S druge strane, klijentu sam uštedjela ne 100 već 1000 kn koje bi trebao plaćati dizajnerima želi li da mu oni rade vizualne materijale. To su činjenice, zar ne? No, jasno, za potrebe većih projekata, imam ostvarenu suradnju sa stručnim i školovanim dizajnericama iz Zagreba (one su također poduzetnice i potvrdile su se na svojim područjima rada).*

 

Memorabilia je stvorena za klijente koji vole prisnost u poslovanju, koji žele biti primijećeni, čije želje i vizije se snažno uvažavaju.

Najveći izazov s kojim se susrećem u ovom poslu je da klijenti osjete razliku - a osjete je vrlo brzo čim počnemo surađivati.

Provjerite i javite mi se već danas:

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

M: 099 550 6586

T: 01 37 05 076

 Stefani Pavlica Srebačić, dir.

*Jesam li otvorena za proširivanje tima? Uvijek - slobodno mi se javite ako želite surađivati, posla ima i bit će - pogotovo ako ga znamo i želimo odraditi!

Podaci o tvrtki:

Memorabilia d. o. o. za izdavačku djelatnost, promidžbu, trgovinu i usluge, skraćeni naziv: Memorabilia d.o.o., OIB 21680541301; Ilica 344, 10 090 Zagreb; upisana je u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS 080629725. Račun društva otvoren je kod Zagrebačke banke d.d., Zagreb, IBAN HR0723600001101987756. Temeljni kapital iznosi 20 000 kuna i uplaćen je u cijelosti. Članovi uprave društva su Stefani Pavlica Srebačić i G. Srebačić. Tvrtku samostalno i pojedinačno zastupa Stefani Pavlica Srebačić, direktorica.

 

 

Share