Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj

Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj Zagreb:  http://www.zajednica-nijemaca.hr/ dobila je svoju novu web stranicu krajem veljače 2018. godine.

Zanimljivost ove surdanje: surađujemo i izravno s voditeljima programa kako bismo prikupili najrelevantniji materijal. Stranica Zajednice Nijemaca rađena je u WordPressu, funkcionalna je, pregledna i ima jasan identitet. Naime, prošla verzija stranice je bila u plavoj boji, a mi smo se odlučili za boje njemačke zastave. Što se tiče cijene izrade stranice, dali smo našu najnižu ponudu. Javite nam se ako i sami trebate dobru cijenu za pristojnu web stranicu.

Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj

Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj (Gemeinschaft der Deutschen in Kroatien), neprofitna je udruga sa sjedištem u Zagrebu. Udruga broji 360 članova, a od 2010. godine predsjednik joj je dr. Ivan Rittig. Ovim putem se zahvaljujemo g. Rittigu na ugodnoj i korektnoj surdanji.

Share

ROCKWOOL nove web stranice obilježile su nam 2017. godinu

Uspješna suradnja s tvrtkom Mativa 2000 na izradi novih web stranica za tvrtku ROCKWOOL Adriatic d.o.o. ostavila je najsnažniji pečat u poslovanju Memorabilije u 2017. godini.

 

Puno hvala Ani Matić i njezinoj tvrtki Mativa 2000 iz Zagreba koja nas je uvrstila u svoj tim za potrebe  izrade novih web stranica za tvrtku ROCKWOOL Adriatic d.o.o. Također,  hvala ROCKWOOL Adriatic d.o.o. stručnom timu* na uistinu ugodnoj i profesionalnoj suradnji.  

Nove mrežne stranice na tri jezika - hrvatskom, slovenskom i srpskom - rađene su pomoću EPI servera - sustava s kojim smo se prvi put upoznali u siječnju prošle godine u Danskoj, u organizaciji klijenta.

EPI server - "blocks" sustav

Specifičnost tog CMS-a je da se dijelovi ("blocks") slažu poput lego kockica (još jedan vrlo popularan proizvod koji nam dolazi iz Danske ;) ali i da se dosta razlikuje od WordPressa i Joomle u kojima inače radimo webs tranice i njihovu SEO optimizaciju.

No, uspješno smo u zadanim rokovima napravili sva tri, vrlo bogata weba. Surađivali smo i sa stranim kolegama kad je to bilo potrebno, kao i s timom iz Danske koji je osmislio dizjan i programirao stranice. Naš posao je bio pobrinuti se da željeni tekstovi, fotografije i video materijali nađu svoje mjesto na webu - da na najbolji mogući način iskoristimo bogatstvo kreacije koji web pruža pazeći na SEO načela izrade weba. 

*ROCKWOOL Adriatic d.o.o. je poslovna jedinica koja se bavi prodajom i distribucijom izolacije od kamene vune na području južnog europskog ogranka ROCKWOOL Grupe (svjetski, vodeći proizvođač izolacijskih materijala od kamene vune). 

Stefani Pavlica Srebačić, 14. siječnja 2018. Zagreb

 

 

Share

VITIS OIL – Moćan saveznik zdravlja i ljepote!

 
S ponosom vam predstavljamo: VITIS OIL!
 
Vitis Oil je nerafinirano, 100 % prirodno, hladnoprešano ulje sjemenki grožđa bez aditiva koje sadrži moćna esencijalna svojstva za njegu kože i poboljšanje zdravlja. 
Ulje se može konzumirati kao dodatak prehrani i kao kozmetički proizvod za njegu kože lica i tijela te vlasišta. Bogat je izvor antioksidansa, vitamina E i omega 3, 6, 9 kiselina, zbog čega omogućava obnavljanje stanica tijela.
 
Dok se ne napravi webshop za Vitis oil,  savjetujemo vam da ga kupite izravno od proizvođača zvanjem na broj 099 533 6817 ili slanjem e-maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Cijena za 100 ml ovog ulja iznosi samo 90 kn (vjerujete, to je stvarno "samo" - van RH ovako ulje smatraju zlatom!) Poštarina se plaća dodatno (oko 25 kn). Šalju ga poštom u sve dijelove Hrvatske, plaćanje po pouzeću. 
Također, ako imate neku suvenirnicu ili prodajno mjesto ili ste kozmetički salon koji bi želio imati ovako kvalitetno ulje među svojim proizvodima, javite im se s jer - vjerujete - s tim ljudima se uistinu sve da lijepo dogovoriti! Više o ulju i kako ga možete kao dar sčlati na nečiju adresu, doznajte u nastavku.
 
 
Podržite Vitis oil na Facebooku!
 

Višestruke koristi ulja Vitis oil

 
 • štiti kožu od starenja (anti-age efekt)
 • odlično hidratizira, zateže i održava tonus kože te vraća koži sjaj
 • zatvara pore i čuva kožu oko očiju,
 • uklanja tvrdoglave akne i crvenila od alergija,
 • ublažava pojavu i vidljivost strija
 • posebno koristi onima s problematičnom i osjetljivom kožom
 • može potaknuti ponovni rast kose
 • hrani kosu i daje joj sjaj (dobar dodatak maskama za kosu)
 Dovoljno je koju kap ulja staviti na prste ili dlan nanijeti i umasirati u kožu. Ulje Vitis oil nastalo je od sjemenki grožda iz Međimurskih vinograda tako da je ono hrvatski proizvod.
 
 

Vaša osobna poruka i slanje dara u vaše ime!

 

Vitis oil je ulje pakirano u ukrasnu, staklenu bočicu smještenu u kutiju koja u sebi sadrži i malenu poruku, lijepu misao. Ovako pakirano ulje, pokazalo se vrlo lijepim darom za dragu osobu kojoj želite dobro zdravlje i sreću. Stoga smo upravo mi (Memorabilia)  predložili da se ulje šalje i na adrese kao dar - uz poruku koju sami želite da vam ispišu. No, tada je jasno, plaćanje unaprijed. 
 
Usluga ispisivanja poruke je gratis. 
 
 
I ne zaboravite: LJEPOTA DOLAZI IZNUTRA
Share

Vaša vizija poslovanja vješto sročena u riječi - za vaš web, spot, prezentaciju!

Pisanje tekstova za tvrtke i obrte –  za web, brošure, prezentacije, spotove i sl. su svakako poslovi koji mene kao osobu koja je radila kao novinar i urednik , ali i PR, uvijek rado obraduju.

 TEKSTOVI ZA WEB: ovako nešto vam se događa?

a)    Angažirali ste nekog za izradu web stranice, ali očekuje gotove tekstove.
b)    Nemate volje i vremena da to sami napišete.
c)    Imate vremena i volje, ali ste svjesni da netko kome je to posao može bolje napraviti i bolje vas on-line predstaviti.
d)    Tada zovete profesionalnog copywrittera – koji može osjetiti 'žilu kucavicu' vašeg poslovanja, vaš puls, vašu specifičnost te to prenijeti drugima.

e)    No, ako želite kvalitetu uz ugodan pristup radu, marljivost, kreativnost i realnost kad je u pitanju postavljena cijena – tada zovete Memorabiliu!

Primjer:

Pisanje tekstova koji predstavljaju samu agenciju i njezino poslovanje: http://www.aktualnekretnine.hr/, pisanje teksta (koji čita spiker)  za spot vidljiv na početnoj stranici.

„Svijet nekretnina ne voli pogreške i često ih skupo naplaćuje. No, vama se to neće dogoditi jer pronašli ste nas: AKTUAL NEKRETNINE!“

TEKSTOVI ZA PREZENTACIJU:

a)    Želite zanimljivu prezentaciju svog poslovanja, no pogubili ste se u dugim tekstovima o sebi i svojoj tvrtki.
b)    Trebate nekog tko će ukratko sažeti sve te vaše poruke, vašu bit i povezati to sa slikovnim prikazom u suradnji s vašim dizajnerom.
c)    Nemate dizjanera?  Najmanji problem:  mi imamo odličnu dizajnericu!

d) Želite kvalitetan prijevod? Angažirat ćemo prevoditelje s kojima surađujemo.

Dogovorite svoj prvi sastanak s nama - rado ćemo Vas posjetiti i u prostorijama vaše tvrtke!

 

 

Share

Uspješna suradnja s Ulolom

Uspješna suradnja s tvrtkom ULOLA iz Zagreba ulazi već u svoju drugu godinu poslovanja. Prije ljeta 2015. godine našem poznatom proizvođaču 100 % prirodne kozmetike ugradili smo funkcionalan web shop u već postojeći web kojeg već više od godinu dana održavamo.

Održavamo web stranicu (tekstualno, vizualno- u suradnji s Ulolom). Dajemo i svoj doprinos s uredničkim idejama poput akcije: Svaki tjedan, proizvod jedan ili slogana Vrijeme je za obitelj, vrijeme je za Ulola family kao i kroz odradu manjih PR aktivnosti.

Sudjelujemo u održavanju Facebook stranice. Jedan od zanimljivijih poslova, pored pisanja  PR tekstova, koji sam osobno radila za Ulolu je tekstualno osmišljavanje on-line upitnika koji se koristio u Google kampanjama.

Suradnja s Ulolom je svakako jedno jako lijepo iskustvo. I ide nam nekako... prirodno, bolje reći baš 100 % prirodno!

 

Share

30 % POPUSTA NA IZRADU LOGOTIPA

Ne bi Coca-Cola bila ono što je da se nije mislilo na svaki detalj – počevši s logotipom koji ima!

Pozivamo sve vas koji ste otvorili tvrtku ili obrt unatrag 24 mjeseca, ili ste tek u procesu otvaranja, da nam se javite i iskoristite 30 % popusta na osmišljavanje SAVRŠENOG LOGOTIPA. Vaš vizualni identitet bit će stvoren baš za vas, prema vašim željama, i uz znanje i stručnost  jedne od najvrsnijih dizajnerica.

Vaš logogotip osmislit će dizajnerica iza koje stoji rad i iskustvo te mnogi logotipi koji danas krase poznate tvrtke (detalje ćete doznati u osobnoj prezentaciji na prvom sastanku). Doznajte detalje ponude!

Share

Opširnije...

Koji su poslovi community managera Facebook stranice?

Pitate se: Što vam neki stručnjak za digitalni marketing ili osoba koju ste zadužili da vam vodi Facebook stranicu treba raditi?  Za početak, svakako savjetujem da angažirate osobu kojoj je bliska ili barem zanimljiva tema vaše djelatnosti, jer community manager mora često razmišljati o toj temi, a ako mu nije 'napeta', to će se osjetiti i u radu. Kad radite posao uređivanja, vođenja, održavanja profila neke tvrtke na društvenim mrežama, riječ je o mediju koji traži djelić vaše duše. Osim toga? Doznajte u nastavku.

Share

Opširnije...

Preporuke naših klijenata

Stefani smatramo članom ekipe Ulole i više ne možemo zamisliti rad bez nje!

“Naša suradnja s tvrkom Memorabilia datira od prije godinu dana i jako nam je žao što je nismo već puno prije ostvarili, jer vidimo značajan napredak u promociji naših proizvoda , PR-u, broju fanova na Facebooku. Sve to naravno zahvaljujući Stefani čija kreativnost, pismenost, trud i požrtvovnost  kao i poznavanje elektronskih medija dolazi do izražaja kod svih naših zajedničkih projekata. Divno je što Stefani uvijek pristupa poslu, ne kao obavezi, nego kao nečem svojem, ne odrađuje nego kreira , misli , predlaže i proširuje. Stefani smatramo članom ekipe Ulole i više ne možemo zamisliti rad bez nje!”

Andreja Maceljski, dipl. ing. biol., direktorica razvija u tvrtke Ulola

Share

Opširnije...

Profesionalno održavanje Facebook stranice i društvenih mreža

Shvatili ste da nemate vremena ili dovoljno znanja sami se baviti svojim stranicama na društvenim mrežema?

Kako je važnost društvenih mreža velika, stvara se potreba za osobama kreativnog duha koje bi umjesto vas svakodnevno vodili brigu o Facebook stranicama vaših tvrtki i obrta tj. radile posao tzv. community managementa.

Nakon što vam se nećak/sin/susjed  malo igrao s vašim imageom na Facebooku, odlučili ste angažirati nekog tko se time bavi profesionalno, a opet da to radi zdušno za vas.

Mi smo upravo takva tvrtka koje se time bavi tri godine i redovoto nadograđujemo svoje znanje.

Zašto Facebook?

Facebook je najveća društvena mreža u Hrvatskoj sa 1,9 milijuna registriranih korisnika! Osobe koje zadužite za Facebook trebaju znati filozofiju vašeg poslovanja, vaš image, stil komunikacije, što trebate i želite istaknuti - ali isto tako trebaju znati pravila uspješne komunikacije preko društvenih mreža, što je poželjno, a što ne.

Trebaju znati ŠTO i KAKO TO REĆI te ujedno to dizjanerski simpatično predočiti. Važano je da te osobe znaju i kvalitetno kreirati oglasne  kampanje na Facebooku kako bi na pravi način iskoristili budget koji ste im za to odobrili. Dakle, znanje novinarstva, marketinga pa i dizjana treba iskoristiti ako želite napraviti dobre objave na Fb-u uz dodtanu svjesnost o učinkovotosti objava na Facebooku i kako ih on doživljava. Zato nećak nije to baš rasturio k'o beba zvečku jer nije to kao da sami sebi švrlajte po svom profilu na društvenoj mreži.

Da ne govorimo o odgovaranju na poruke i komentare korisnika, jer Fb je prvenstveno komunikacijski medij, te tzv. kriznom komuniciranju.

Riječ je o mediju koji pruža puno prostora za suptilnu (ili izravnu) samopromidžbu tvrtke kao i druženje s fanovima. U nastavku doznajte cijene naših usluga.

Share

Opširnije...

Izrađujemo profesionalne PREZENTACIJE koje će vaše klijente oboriti s nogu!

Upravo se spremamo za godišnji odmor tako da završavamo neke vrlo zanimljive projekte. Projekt koji je nešto drukčiji i zahtjevniji: napravili smo uistinu sjajanu PDF PREZENTACIJU za predstavljenje tvrtke Dermoestetik iz Umaga (na hrvatskom i engleskom).

Dakle, proučili smo jakosti tvrtke, doznali što žele reći svojim potencijalnim klijentima, osmislili tekst za slajdove, zakupili prekrasne fotografije i sve to složili u pdf obliku. Samo da znate AKO TREBATE PREZENTACIJU.

Share

Opširnije...

Esensa Mediterana iz Umaga najnagrađivanija profesionalna kozmetika na svijetu!

Zamolili smo našu novu poslovnu partnericu, simpatičnu i punu energije gđu. IVANU LEGOVIĆ, vlasnicu tvrtke DERMOESTETIK iz Umaga, da nam svoje zadovoljstvo poslovanjem i brendom ESENSA MEDITERANA pretoči u riječi koje nadahnjuju čitatelje.  U ovo doba krize pokazuju da uspjeh i zadovoljstvo poslom nisu nemogući!

Esensa Mediterna je najnagrađivanija profesionalna kozmetika u svijetu u 2012. i 2013. godini!

Share

Opširnije...

Uspješna suradnja: sIRcro 2013. i 2015.

Leci, plakati, roll-up plakati, knjiga sažetaka, program - puno toga smo radili - dizjanirali, prelamali, prevodili, lektorirali, korigirali, našli tiskaru te dali tiskati za sIRcro 2013.

Tako da je prava sramota ne reći kako je kongres radiologa uistinu sjajno prošao! Hvala Ivani Miličić (dizajn), Slavici Košći-Vrlazić (prijevod), tiskari Parko d.o.o. (Zagreb) kao mojim suradnicima. Hvala dr. med. Nikoli Ivanu Lederu i dr. med. Lovri Kavuru kao našim kontaktima i osobama s kojima smo usko surađivali na kreiranju materijala te prof. Vinku Vidjaku, predsjedniku sIRcro-a na povjerenju i suradnji te hvala agenciji Oglas Studio iz Splita.

Nakon ovako uspješnog, iako opsežnog projekta, red se je zahvaliti, zar ne? Sad već imam i inspiraciju za pisanje knjige - ako ništa drugo, za zahvalu na početku knjige! Stefani

 

SURADNJA JE PONOVOLJENA I U 2015. GODINI (kongres se i održava svake dvije godine).

Share

Radili smo: ePub izdanje kataloga za NSK

'Prava' papirnata knjiga ili njezino digitalno izdanje, što vam se više sviđa?Koje je običaje naša prošlost utisnula u nas i kojom brzinom prihvaćamo tehnološke novitete i promjene pitanje je oko kojeg se koplja lome svakodnevno. Želite li nešto objaviti i trebate dizajnera za obradu materijala, nekog tko će vas povezati s tiskarama pa čak i pomoći oko promocije knjige i PR-a – kucajući na naša vrata, radite sjajnu stvar. No, želite li  pak bilo koje željeno izdanje napraviti samo u pdf obliku i/ili kao ePub –  također vam stojimo na raspolaganju.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu po prvi puta je odlučila izraditi katalog svojih prinova u prošloj godini u digitalnoj formi (u pdf  i u ePub formatu) i sretni smo što su Memorabiliju i našu suradnicu,  dipl. dizajnericu Ivanu Miličić odabrali za suradnju.

Share

Opširnije...

Pišemo tekstove umjesto vas - za vas!

Ne volite pisati i kad nešto treba staviti 'na papir' – ruka se zgrči ili se računalo 'zamrzne' te taj posao odgodite za sutra? A samo ste trebali napisati koju riječ o svojoj tvrtki i uslugama/proizvodima koje ćete predstaviti na svojoj mrežnoj stranici, jer rekli su vam kako će vrlo rado staviti vaš tekst  i tako vam u krilo ubacili taj vrući krumpir.  Rado bi da netko  umjesto vas NAPIŠE TEKST, a da to nije skupo?

KAKO DO DOBROG TEKSTA?

Kako doći do teksta koji će na najbolji mogući način odraziti vaš stil, vas same, koji će biti čitak i pismen te tako podržati vaš ozbiljan poslovni imidž?

Mi ćemo 'pročitati' brzoi uspješno vaše misli i sročiti ih u TEKSTOVE koje trebate:

 • za internetske stranice (iako ih i sami stvaramo, nije nam prepreka surađivati s drugim tvrtkama). Osim teksta o vama i vašim djelatnostima, nije nam problem napisati tekst na neku određenu temu. /
 • primjeri: ORBIT NEKRETNINE (O nama, naš tim i te tekstove, ne o objektima), WEST SIDE RESIDENCE, AKTUAL NEKRETNINE (općeniti tekstovi poput O nama, Naše usluge i sl. no pisali smo i tekst za spot), ULOLA  , OPTIKA ŠARIĆ , STUDIO PARIS, FRIZERSKI SALON REMI, KOZMETIČKI SALON ESSENZA, LANIX INTERIJERI, SILFI KREATIVA, SJENILA ZAGREB, BARBARELA itd.
 • za razne promotivne materijale poput kataloga, plakata, letaka, pozivnica, čestitaka.
 • za PR objavu u nekom časopisu... Mi volimo RIJEČI, volimo REČENICE, volimo TEKSTOVE velike i male zato - javite nam se!
  Share

  Opširnije...

(Marketinško) aktivno održavanje web stranice

Želite imati stalnu komunikaciju sa svojim klijentima preko svojoj mrežnih stranica, potrebno ih je redovito obnavljati tekstualnim sadržajem poput obavijesti koje se tiču vaših usluga i poslovanja.

Kako biste bili što zanimljiviji internetskim tražilicama, važno jje  redovito unositi tekstove i fotografije (pa i dati si dodatnog truda i složiti vizual, montažicu fotografija i sl.)

Memorabilia stvara takve tekstove i umjesto vas objavljuje vaše obavijesti (koje ste nam prenijeli u kratkim crtama preko telefona ili e-mailom) uz jasno, popratnu fotografiju tj. vizual (mi zakupimo fotografiju, osmislimo tekst, složimo vizual i sl).  To je ono što mi zovemo AKTIVNIM ODRŽAVANJEM WEB STRANICE...(copywriting).

Spojite li opisano aktivno održavanje  s dobrim marketinškim i PR idejama, dobit ćete jednu zanimljivu uslugu: MARKETINŠKO, AKTIVNO ODRŽAVANJE WEB STRANICE. Zapravo - stvar je jednostavna - vodimo brigu oko vašeg weba na jedan kvalitetan način, a po cijenama smo izuzetno prihvatljivi (s obzirom na tru i uloženo vrijeme).

Mjesečno održavanje web stranice na ovaj način stoji od 350 do 500 kn (+ pdv).  Ovisno o učestalosti suradnje i tražite li da isti sadržaj stavljamo i na Facebook. Sve navedene poslove radi dipl. novinarka s iskustvom u medijima.

Primjer naših vizuala i aktivnog održavanja web stranice:  Optika Šarić; Optika Dorime (povremeno), Ulola (neke vizuale rade i sami), Frizerski salon Remi, Studio Paris...

Share

Opširnije...